MEMBUKTIKAN bahawa kata-kata sinis pihak yang cuba untuk meruntuhkan rumahtangganya, pelakon Rosnah Mat Aris akui dia masih bahagia meskipun sudah sedekad berkahwin dengan Tajul Efendie Isa, 36.

Semasa berkahwin, Rosnah berusi 52 tahun manakala Tajul berusia 26 tahun.

“Alhamdulillah, saya sangat bahagia. Saya sendiri terkejut kerana pejam celik, pejam celik, tahun ini kami bakal meraikan ulang tahun perkahwinan yang ke-10. Dia sendiri ada menyatakan, apabila jodoh kami dipanjangkan Tuhan, ia bermakna satu kemenangan buat dirinya.

“Sepanjang kami mendirikan rumah tangga, dia tidak pernah menyakitkan hati saya ataupun berlaku curang,” kata Rosnah.

Namun kata Rosnah lagi, perkahwinan mereka sememangnya diuji pada awalnya. Menurut pelakon veteran itu, ada mulut-mulut yang cuba menghasutnya untuk mepertikaikan keikhlasan Tajul memperisterikannya.

“Sebelum ini, ramai yang menuduh dirinya berkahwin dengan saya kerana duit dan mendakwa saya yang menanggung hidupnya. Bagaimanapun selepas saya berjaya membuktikan Tajul tidaklah seburuk yang disangkakan, mereka tidak lagi mempersoalkan keikhlasannya,” katanya.

Mengenai kehilangannya daripada industri seni, pelakon serba boleh ini berkata, kesibukannya mengikut suami menguruskan perniagaan di seluruh negara membataskan masanya untuk berada di lokasi penggambaran.

“Setahun saya mengikut suami menguruskan perniagaannya ke serata Malaysia. Sekarang, saya kembali menetap di Kuala Lumpur dan barulah ada masa untuk berlakon semula,” katanya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *