Pengacara Gema Gegar Vaganza, Fikry yang lahir daripada program realiti Lawak Solo baru-baru ini dikecam hebat oleh netizen kerana menganggap beliau mempersendakan nama bapa Fattah Amin dan Diana Amir ketika siaran langsung konsert akhir GGV Ahad lepas.

Kali pertama dihujani dengan pelbagai kecaman daripada netizen, Fikry menerusi portal mStar Online bagaimanapun menjelaskan beliau tidak pernah ingin mengaibkan ataupun mempersendakan mana-mana pihak.
Bagi saya perkara itu tidak mengaibkan mana-mana pihak, saya ada sebut Fattah Amin Ya Rabbal Alamin, ia membawa maksud yang baik dan sesuai dengan program GGV yang lebih Islamik. Selain itu, Diana Amir pula saya fokus kepada Amir yang selalu digelar “Amir reka”. Mungkin orang lain salah faham dan ada pandangan masing-masing.

Saya terkejut apabila ia menjadi viral dan netizen menghentam saya bertubi-tubi di laman sosial. Malah ibu saya yang tiada laman sosial pun menelefon bertanyakan perkara sama. Lawak Fattah Amin itu saya pernah bawa ketika  pertandingan Lawak Solo dulu dan tidak pun menjadi isu. Mungkin kerana isu Watson Nyambek menjadikan saya turut terkena tempiasnya
Fikry pada masa yang sama  memohon maaf sekiranya lawak beliau itu menimbulkan kemarahan masyarakat  dan beliau turut berjanji akan lebih berhati-hati dalam berlawak selepas ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *